'Warenhuis' Chelsea baart zorgen in Engeland: Je vraagt je af waar het eindigt

'Warenhuis' Chelsea baart zorgen in Engeland: "Je vraagt je af waar het eindigt"

05-09-2015 12:16
6

De manier waarop Chelsea de laatste jaren te werk gaat op de transfermarkt, baart de Engelse spelersvakbond (PFA) grote zorgen. Gordon Taylor levert zaterdag forse kritiek op de regerend landskampioen. 

Momenteel hebben The Blues liefst 33 spelers onder contract staan die uitgeleend worden aan club door heel Europa. Een schrikbarend hoog aantal, meent Taylor. "Je vraagt je af waar het eindigt, het is nogal wat dat één Premier League-club in zoveel verschillende competities invloed heeft. Het is zorgwekkend dat Chelsea zoveel spelers op huurbasis elders heeft gestald."

Wedden

Meer odds

"Het is bijna een warenhuis", vervolgt hij. "Vanuit het oogpunt van de spelers kun je je voorstellen dat ze op huurbasis weg willen, als ze niet aan spelen toekomen bij Chelsea. Maar Chelsea heeft toch een opleiding binnen de club? Dan vraag je je af waarom ze zo absurd veel spelers uitlenen."

Vitesse is één van de clubs die al jaren profiteert van het reilen en zeilen in Londen. Dit seizoen worden onder meer de beloftes Nathan Baker en Dominic Solanke in Arnhem gestald.