Ik ben bereid al deze doelpunten in te ruilen voor de EK-titel komende zomer

"Ik ben bereid al deze doelpunten in te ruilen voor de EK-titel komende zomer"

05-09-2015 23:23
4

Engeland had zaterdagavond de primeur: als eerste ploeg uit de kwalificatiereeks wist het land zich te plaatsen voor het aanstaande EK in Frankrijk. De ploeg won met speels gemak (6-0) van San Marino en bondscoach Roy Hodgson was na afloop uiteraard erg tevreden. 

"Ik ben meer dan tevreden dat wij met een ruime marge gewonnen hebben. Een aantal spelers, waaronder Jonjo Shelvey, heeft gesolliciteerd naar een basisplaats voor de interland tegen Zwitserland op dinsdag", zo vertelde de oefenmeester voor de camera van ITV Sport. 

Man van de avond was sowieso Wayne Rooney. Hij maakte in San Marino zijn 49e interlandgoal. Daarmee kwam hij op gelijke hoogte met all-time topscorer en legende Bobby Charlton. "Ik ben heel erg trots, maar ik ben bereid al deze doelpunten in te ruilen voor de EK-titel komende zomer", sprak de bonkige spits van Manchester United na afloop. Rooney heeft nog één goal nodig om alleen aan kop te gaan op de topscorerslijst. "'Ik had graag tegen San Marino zijn record al verbroken, maar het is helemaal fantastisch als dat dinsdag op Wembley lukt."