Oud-aanvaller Ajax en NEC in actie voor Syriërs: Kan niet blijven toekijken

Oud-aanvaller Ajax en NEC in actie voor Syriërs: "Kan niet blijven toekijken"

Gepubliceerd: zondag 6 september 2015 om 17:12zo 06-09-2015 om 17:12

Mustafa El Kabir komt in actie voor de Syrische vluchtelingen, die massaal Europa intrekken. Op Instagram is de Nederlandse Marokkaan een veiling gestart.

De volledige opbrengst daarvan gaat naar hulp voor de Syriërs, die door oorlog hun land zijn ontvlucht. "Iedere dag sterven er mensen. Je kunt niet blijven toekijken", zegt El Kabir, die onder contract staat bij het Turkse Gençlerbirligi, volgens het Algemeen Dagblad tegen Expresssen. "Er moet iets gebeuren."

El Kabir werd zoals vele anderen diep geraakt door de foto van het aangespoelde, dode jongetje. "Het had ook mijn kind kunnen zijn. Maar ik had geluk. Mijn ouders woonden al in Nederland toen ik werd geboren. Ik had geluk dat ik naar school kon gaan om een vak te leren. Ik had geluk dat ik kon voetballen en daar mijn beroep van kon maken. Daar ben ik dankbaar voor. Nu wil ik vluchtelingen helpen een goed leven op te bouwen."

Kennedy Bakircioglu (ex-Ajax) en Erton Fejzullahu (ex-NEC) hebben zich al bij El Kabir aangesloten. Iedere dag wordt er een shirt geveild, om te beginnen met dat van El Kabir. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Ajax en brak door bij NEC. Vervolgens kwam de aanvaller uit voor Mjällby AIF, BK Häcken, Cagliari, Al Ahli en nu Genclerbirligi.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws