Verkochte AZ'er Johannsson krijgt zware concurrentie van gratis aanvaller

Verkochte AZ'er Johannsson krijgt zware concurrentie van gratis aanvaller

07-09-2015 09:23

Claudio Pizarro keert op 36-jarige leeftijd terug bij zijn oude club Werder Bremen. Tussen 1999 en 2001 en 2008 en 2012 kwam de spits al uit voor de Duitsers, die hem transfervrij overnemen van Bayern München. Een concurrent voor Aron Johannsson, overgekomen van AZ.

Het contract van de aanvaller uit Peru liep in München aan het eind van afgelopen seizoen af. Hij heeft bij Werder voor een jaar getekend. "Ik ben blij dat ik hier weer mag zijn. Het is een zeer mooie uitdaging om met deze selectie successen te boeken. Ik hoop met mijn ervaring het team op een zo goed mogelijke wijze te kunnen helpen", aldus Pizarro.

"Als jonge speler heb ik in mijn eerste jaar bij Werder ook geprofiteerd van een soortgelijke manier van werken, toen Julio Cesar zich om mij bekommerde. Nu kijk ik er erg naar uit om intensief bezig te gaan met mijn nieuwe collega's", besloot de spits op de clubsite. Johannsson kan zijn borst natmaken. Pizarro is de meest trefzekere buitenlander ooit in de Bundesliga met 176 goals.