Schotland maakt het Duitsland heel lastig, net geen dubbele cijfers voor Polen

Schotland maakt het Duitsland heel lastig, net geen dubbele cijfers voor Polen

Gepubliceerd: maandag 7 september 2015 om 22:37ma 07-09-2015 om 22:37

Duitsland heeft met pijn en moeite de koppositie weten te behouden in haar EK-kwalificatiegroep. De ploeg van bondscoach Joachim Löw won in een aantrekkelijk duel met 2-3 bij Schotland. Polen haalde in eigen land flink uit tegen voetbaldwerg Gibraltar (8-1).

De Duitsers hadden in eigen land eerder nog verrassend gelijkgespeeld tegen de Schotten (2-2) en ook nu had de wereldkampioen het bijzonder lastig. Wel kwam Die Mannschaft na achttien minuten op voorsprong via Thomas Müller, die na ruim een half uur ook de tweede Duitse treffer voor zijn rekening nam en zo voor zijn zesde treffer in de EK-kwalificatiereeks tekende.

Schotland bleek echter taai. Na de openingsgoal van Müller werkte Duitsland-verdediger Mats Hummels de bal over zijn eigen doellijn en vlak voor rust kwam de thuisploeg opnieuw langszij. Ditmaal gaf James McArthur het laatste zetje. In de tweede helft bleef het spel heen en weer golven, maar toch waren het de Duitsers die via Ilcay Gündogan uiteindelijk aan het langste eind trokken (2-3).

Doordat Polen en Ierland ook wonnen, zijn de Duitsers theoretisch gezien nog niet zeker van deelname aan het EK. Polen was met 8-1 te sterk voor het nietige Gibraltar en heeft twee punten minder dan de Duitsers. Ajacied Arkadiusz Milik scoorde tweemaal, net als Robert Lewandowski. Ierland won met 1-0 van Georgië en heeft vier punten minder dan Duitsland.

Overige uitslagen EK-kwalificatie:
Armenië - Denemarken 0-0
Finland - Faeröer Eilanden 1-0
Noord-Ierland - Hongarije 1-1
Roemenië - Griekenland 0-0
Albanië - Portugal 0-1

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws