Boëtius komt van koude kermis thuis: Had daar eigenlijk rekening mee gehouden

Boëtius komt van koude kermis thuis: "Had daar eigenlijk rekening mee gehouden"

08-09-2015 11:37
1

Jean-Paul Boëtius is gelukkig met zijn nieuwe club FC Basel. De vleugelspits van Jong Oranje kreeg in zijn eerste weken bij de Zwitserse grootmacht wél een domper te verwerken. 

Basel werd in de voorronde van de Champions League namelijk verrassend uitgeschakeld door Maccabi Tel Aviv. Boëtius had er eigenlijk wel op gerekend dat hij dit seizoen te bewonderen zou zijn op het miljoenenbal. "Ik had op Champions League gehoopt en er eigenlijk ook wel rekening mee gehouden", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. 

Nu focussen Basel en Boëtius zich op de Europa League. Saillant detail: de finale van dat toernooi wordt in mei 2015 gespeeld in het St.-Jakob Park, de thuishaven van de regerend landskampioen. "We streven naar het hoogste. De finale dus", is de voormalig Feyenoorder stellig. 

Boëtius stond in de laatste twee competitieduels van Basel aan de aftrap. De start bij zijn nieuwe club verliep een beetje moeizaam. "Toen ik tekende, was ik een beetje grieperig. Daarna ging ik meteen volle bak. Je wilt toch karakter tonen bij je nieuwe club. Daardoor kreeg ik problemen met de hamstrings, maar ik ben nu van alle pijntjes af."