'Leiders, kampioenen en echte good guys' bij Ajax: Het was een voorrecht

'Leiders, kampioenen en echte good guys' bij Ajax: "Het was een voorrecht"

09-09-2015 21:56
8

Mitchell Donald stond ooit te boek als een groot talent bij Ajax, maar is afgezakt naar de diepe krochten van het Europese voetbal. Het verleden kan niemand hem echter meer afnemen.

Donald, tegenwoordig actief voor het Rode Ster Belgrado, kwam acht jaar geleden als groentje bij de eerste selectie van Ajax, die toen een aantal grote namen telde. "Ik kwam in één team met Wesley Sneijder, Jaap Stam en Luis Suarez te spelen", vertelt de middenvelder (26) aan Mozzart Sport.

"Als je ziet wat zij allemaal gepresteerd hebben, en nog steeds presteren, dan kun je stellen dat het legendes zijn. Het was een voorrecht om met hen samen te spelen. Het waren leiders, maar ook geweldige ploeggenoten en echte good guys. Ik had een goede relatie met de topspelers."

Donald leerde van elke topspeler wel wat. "Suarez heeft me geleerd dat niets te gek is. Hij is als arme jongen uitgegroeid tot een wereldster. En Sneijder is ongelooflijk professioneel. Het waren allemaal onoverwinnelijke kampioenen." Na Ajax speelde Donald voor Roda JC en Mordovia Saransk, dat hem dit jaar uitleent aan Rode Ster.