Liverpool nam gok met aankoop van 46,5 miljoen: Dan is hij niet goed genoeg

Liverpool nam gok met aankoop van 46,5 miljoen: "Dan is hij niet goed genoeg"

09-09-2015 22:09

Voor een transfersom van 46,5 miljoen euro werd Christian Benteke deze zomer binnengehaald door Liverpool. De Belgische aanvaller moet dit seizoen het verschil maken voor de club aan de Mersey.

Met 42 doelpunten in 89 competitiewedstrijden maakte Benteke de laatste drie seizoenen grote indruk bij Aston Villa. Liverpool bedacht zich deze zomer daarom geen moment en presenteerde De Rode Duivel als nieuwe aanvalsleider. In de eerste vier wedstrijden voor zijn nieuwe club scoorde Benteke slechts eenmaal. Clubicoon Graeme Souness rekent er echter op dat de spits uit zal groeien tot publiekslieveling op Anfield.

"Hij heeft de potentie om een absolute ster te worden", vertelt de oud-middenvelder aan Sky Sports. "Als hij volledig gemotiveerd en in topvorm is, kan hij furore maken in de Premier League. Maar als Benteke zelf bepaalt in welke wedstrijden hij wil schitteren, zal hij wellicht niet goed genoeg zijn. Het hangt van hem af of Liverpool dit seizoen succesvol zal worden."

Voor Benteke wacht komend weekend een belangrijke rol. De Belgische aanvaller neemt het met Liverpool op Old Trafford op tegen de eeuwige aartsrivaal Manchester United.