AZ gooit aanwinst eindelijk in het diepe: Tijd dat hij laat zien wat hij kan

AZ gooit aanwinst eindelijk in het diepe: "Tijd dat hij laat zien wat hij kan"

11-09-2015 14:54
4

AZ hervat de competitie zaterdag met een bezoek aan De Graafschap. Alleen Celso Ortiz (knieblessure) en Ridgeciano Haps (geopereerd aan zijn amandelen) zijn niet inzetbaar. Laatstgenoemde wordt vervangen door de debuterende Rajko Brezancic, die sinds begin augustus bij AZ speelt.

"Het is een fanatieke jongen, een mannetjesputter. Een op en top prof die heel erg bezig is met zijn lichaam. Rajko is een offensief ingestelde back. Maar zijn eerste taak is verdedigen, want dat vergeten we nog wel eens in Nederland", zegt Van den Brom op de persconferentie. "Hij heeft de afgelopen weken mooi de tijd gehad om te acclimatiseren. Nu is het de tijd om te laten zien wat hij kan."

Of Alireza Jahanbakhsh, overgekomen van NEC, minuten maakt laat Van den Brom nog in het midden. "Ik ben blij dat hij inzetbaar is. Hij kwam hier met een knieblessure waarna we heel weloverwogen met hem aan de slag zijn gegaan om 'm fit te krijgen. We hebben rustig toegewerkt naar dit weekend. Alireza is een speler met extra kwaliteit, daarom hebben we hem ook gehaald."

Van den Brom neemt zaterdag alleen genoegen met drie punten. "Net als De Graafschap hebben wij ook een slechte start gehad in de competitie. Daar hoeven we niet moeilijk over te doen, dat hebben we allemaal gezien. Het is dus duidelijk wat we zaterdag moeten doen: winnen."