Van Gaal schept duidelijkheid na interesse van twaalf clubs: Die optie willen we

Van Gaal schept duidelijkheid na interesse van twaalf clubs: "Die optie willen we"

11-09-2015 19:02

Manchester United-manager Louis van Gaal was in de voorbije transferzomer druk. Niet alleen met ingaande en uitgaande transfers, maar bovenal met vragen over die transfers. Nu de markt gesloten is, geeft de coach duiding.

Hij gaat onder meer in op vragen over spits James Wilson en Adnan Januzaj, die naar Borussia Dortmund trok. Allereerst over Wilson. Twaalf clubs zijn volgens Sky Sports geïnteresseerd in de diensten van de aanvaller, die bij United één van de weinige voorhoedespelers is. Derby County is concreet. "Voor Wilson zou het niet goed zijn als hij nog een jaar op dezelfde voet doorgaat", laat Van Gaal desgevraagd weten. "Datzelfde geldt voor Januzaj. Dat is waarom we spelers op huurbasis laten gaan en hen niet verkopen."

Wedden

Meer odds

"We geloven namelijk in de kwaliteiten van Januzaj en Wilson", vervolgt de oefenmeester. "Ik heb Januzaj gezegd dat ik hem kansen in de spits of op 10 zou geven. Dat heb ik gedaan, waarna we besloten dat het beter voor hem was om in een andere omgeving te gaan spelen. Misschien speelt hij daar meer dan onder mij. Hetzelfde heb ik tegen Wilson gezegd. Hij mag naar een Championship-club en ik wil een terugroepoptie, zodat we hem kunnen terughalen als een aanvaller geblesseerd is bij ons. Dan hebben we hem nodig en krijgt hij automatisch meer speeltijd."