'Verschrikkelijk en vreemd' debuut voor 'coming man' van Ajax: Dat lukte redelijk

'Verschrikkelijk en vreemd' debuut voor 'coming man' van Ajax: "Dat lukte redelijk"

12-09-2015 16:48
1

Jairo Riedewald heeft de perfecte leermeester in Frank de Boer. De trainer van Ajax laat op de trainingen duidelijk weten wat hij verwacht van het achttienjarige talent.

"Dat we achterin zo lang mogelijk de nul houden", verklapt Riedewald de belangrijkste opdracht van De Boer aan Het Parool. "Maar ook dat ik de spelers om me heen neerzet en dat ik, als ik de bal heb, die zo vaak mogelijk vóóruit speel. Want daar staat Ajax voor: durf, lef, naar voren voetballen."

Riedewald is redelijk tevreden met hoe het nu gaat. "We zijn met een jong team onderuit gegaan tegen Rapid Wien, maar met datzelfde jonge team hebben we in de competitie alles gewonnen, kregen we nog geen doelpunt tegen en hebben we ons geplaatst voor de Europa League. Het voetbal kan beter, vloeiender en nog iets aanvallender. Maar je kunt niet negentig minuten met z'n allen naar voren duwen. Je moet ook rust in het spel inbouwen en kijken waar de ruimte ligt."

Dinsdag debuteerde het Ajax-talent in het Nederlands elftal, dat met 3-0 onderuit ging tegen Turkije. "Een vreemde, beladen wedstrijd waarin ik me als jonge speler staande moest houden. Dat lukte redelijk, hoewel die 3-0 nederlaag natuurlijk verschrikkelijk is."

"Mijn uitverkiezing zie ik als een beloning voor mijn spel bij Ajax. Ik sta niet stil bij het moment zelf. Zoals ik al zei: ik moet mijn ritme vinden in het spelen van drie duels in acht dagen. Ik kijk vooruit: morgen FC Twente, donderdag Celtic. We moeten met Ajax de draad weer oppakken", besluit Riedewald.