Willem II-debuut lonkt voor international: 'Tenzij blijkt dat hij amper kan staan'

Willem II-debuut lonkt voor international: 'Tenzij blijkt dat hij amper kan staan'

De kans bestaat dat Adam Nemec zondag in het duel met Feyenoord gaat debuteren voor Willem II. De Tilburgers pikten hem op de slotdag van de transferperiode op.

De supporters van Willem II hebben nog geen idee wie Nemec is, want de laatste dagen speelde hij met Slowakije tegen Spanje en Oekraïne. Althans, de spits zat twee keer negentig minuten op de bank. Zaterdagochtend trainde Nemec eindelijk voor het eerst mee in Tilburg en een plek in de wedstrijdselectie voor 'Feyenoord' ligt in het verschiet.

"Tenzij op de training blijkt dat hij amper op z'n hoeven kan staan", vertelt Jurgen Streppel (foto) aan BN/De Stem. De trainer zegt dat niet zomaar, want ondanks dat Nemec geen minuut speelde waren de interlandverplichtingen vermoeiend. "Ik had verwacht dat ik wel zou mogen invallen tegen Oekraïne, maar de bondscoach vond dat ik te weinig wedtrijdritme had."

Om die reden verruilde Nemec vlak voor het verstrijken van de transferdeadine New York City FC voor Willem II. Wat voor spits is hij? "Ik heb gehoord dat we hier met vleugelspitsen spelen. Laat ze de ballen maar in het strafschopgebied gooien, dan zorg ik wel dat het goedkomt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s