'Van Gaal wilde 120 miljoen betalen om oude bekende naar United te halen'

'Van Gaal wilde 120 miljoen betalen om oude bekende naar United te halen'

13-09-2015 22:22
1

Bayern München liet deze zomer Bastian Schweinsteiger naar Manchester United vertrekken en het had weinig gescheeld of ook Thomas Müller was gevolgd. Louis van Gaal wilde ver gaan.

In Engeland gonsde het in de zomerse transferperiode van de geruchten rond Müller en Manchester United, dat bereid zou zijn om tachtig miljoen euro voor de 26-jarige Duitser te betalen. Kicker claimt echter dat het geboden bedrag nog een tandje hoger ligt: 120 miljoen euro.

Het doorgaans goed ingevoerde magazine uit Duitsland beroept zich op een 'betrouwbare bron'. Bayern München weigerde mee te werken aan een vertrek van Müller, die in Manchester een contract tot de zomer van 2020 had kunnen tekenen, tegen een salaris van liefst 12,5 miljoen per jaar.

Dat feest ging dus niet door. Een teleurstelling voor Van Gaal, die een goede kans dacht te maken door zijn uitstekende relatie met Müller. De aanvaller debuteerde in het seizoen 2009/2010 onder de vleugels van de Nederlandse manager. In de afgelopen zes jaar steeg de marktwaarde van Müller van 750 duizend naar 55 miljoen euro.