In het kort: Jong Ajax boekt ruime overwinning, gifbeker Juventus moet leeg

In het kort: Jong Ajax boekt ruime overwinning, gifbeker Juventus moet leeg

14-09-2015 22:03
4

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Jong Ajax boekt ruime zege
De eerste zege van het seizoen is voor Jong Ajax een feit.  Maandagavond won de ploeg van trainersduo Jaap Stam en Andries Ulderink met 4-1 van Telstar. De score werd op sportcomplex De Toekomst door een eigen doelpunt van de gasten. Daarna maakte Amin Younes er 2-0 van. Na de pauze tekende Sam Hendriks voor de derde Ajax-treffer. Marko Maletic deed nog wat terug, maar het was opnieuw Hendriks die voor de eindstand tekende. Donny van de Beek incasseerde in de slotfase een rode kaart. 

Marchisio maand uitgeschakeld
Juventus moet het een maand stellen zonder Claudio Marchisio. De middenvelder heeft een liesblessure overgehouden aan het laatste competitieduel met Chievo Verona (1-1) en staat daardoor voorlopig aan de zijlijn. Voor Juventus is het de volgende domper in een donkere periode. De Oude Dame haalde uit de eerste drie competitiewedstrijden slechts één punt en is daardoor in de onderste regionen van de Serie A terug te vinden.

De Vrij niet naar Dnipro

Stefan de Vrij zal donderdag nog ontbreken als SS Lazio het in de Europa League opneemt tegen Dnipro Dnipropetrovsk. De verdediger is nog niet hersteld van de knieblessure die hij bij het Nederlands elftal opliep, laat Lazio weten. De Nederlander zal deze week aan zijn herstel werken en is mogelijk komend weekend weer van de partij.

Agüero mist kraker
Manchester City moet het in de kraker tegen Juventus stellen zonder Sergio Agüero. De Argentijn raakte zaterdag tegen Crystal Palace geblesseerd aan zijn knie. Agüero kreeg een stevige trap tegen het gewricht en ontbrak maandag op de afsluitende training. Hoewel de blessure niet al te ernstig is, is hij er tegen de verliezend finalist van de Champions League zeker niet bij.

Cultheld naar België
Frank Demouge heeft een nieuwe club gevonden. De 33-jarige spits gaat in België aan de slag bij vierdeklasser Royal Knokke FC, meldt Voetbal International. Na zijn vertrek bij Roda JC, eind vorig seizoen, was hij op zoek naar een nieuwe werkgever. Demouge tekent voor één seizoen in Knokke, dat aan de Belgische kust ligt. Het is na een periode bij Bournemouth het tweede buitenlandse avontuur van Demouge.

FC Emmen haalt Feyenoord-exponent
Jordy van Deelen vervolgt zijn loopbaan bij FC Emmen. De 22-jarige verdediger was clubloos na een periode bij FC Dordrecht. Van Deelen heeft een eenjarige verbintenis ondertekend in Drenthe. Van Deelen werd door Feyenoord opgeleid. Zijn meest memorabele moment voor de Rotterdammers was de rode kaart die hij tijdens zijn debuut pakte (tegen FC Twente, red.).

Erkenning voor Blind
Daley Blind is opgenomen in het Elftal van de Week van La Gazzetta dello Sport. De vooraanstaande Italiaanse krant beloont de Nederlander daarmee voor zijn goede optreden tegen Liverpool. Ook Jesus Corona, die tweemaal scoorde bij zijn debuut voor FC Porto, is opgenomen in het sterrenelftal.

Opbeurend nieuws Heerenveen
SC Heerenveen kan komend weekend tegen NEC mogelijk weer beschikken over spits Mitchell te Vrede. De enkelblessure van de oud-Feyenoorder herstelt goed. "De enkel is nog niet helemaal rustig, maar Mitchell is zo goed als pijnvrij en in de functie heeft hij geen belemmering", zegt fysiotherapeut Erik ten Voorde op de clubsite. "We bouwen de belasting de komende dagen verder op. Als dat goed gaat kan hij vrijdag mogelijk spelen."