Groep C: Sneijder in mineur, Benfica te sterk voor debuterende voetbaldwerg

Groep C: Sneijder in mineur, Benfica te sterk voor debuterende voetbaldwerg

15-09-2015 22:38

Galatasaray, de ploeg van Wesley Sneijder, had zich de start van het Champions League-seizoen vast anders voorgesteld. Op eigen veld werd verloren van Atlético Madrid. Benfica wist wel te winnen. In eigen huis was het debutant FC Astana de baas.

Galatasaray - Atletico Madrid
De Turken, met Sneijder en nieuwkomer Lukas Podolski in de basis, beleefden een moeilijke avond. Op eigen veld lukte het maar niet om een vuist te maken en halverwege de eerste helft keek Galatasaray al tegen een 0-2 achterstand aan door twee treffers van Frans international Antoine Griezmann.

In de tweede helft wist Galatasaray wat het moest doen om toch nog een acceptabel resultaat neer te zetten, maar tot scoren kwamen de Turken niet. Weliswaar was het duel qua kansen in verhouding, maar uiteindelijk gingen de drie punten mee de tas in naar Spanje.

Benfica - FC Astana
Astana, afkomstig uit Kazachstan, ging dinsdagavond op visite bij Benfica. In het eerste bedrijf lukte het de Portugezen niet om een gaatje te vinden. Vlak na de thee was dat wel het geval. Nicolas Gaitan brak het ijs door de 1-0 voor zijn rekening te nemen.

Astana wilde maar al te graag haar debuut in de Champions League opluisteren met een goed resultaat. Maar die droom spatte na ruim een uur definitief uiteen. Kostas Mitroglou zette de 2-0 eindstand op het scorebord.