Dramatische competitiestart zorgt voor stress: 'Dat lukt niet en dat vreet aan me'

Dramatische competitiestart zorgt voor stress: 'Dat lukt niet en dat vreet aan me'

16-09-2015 12:38
2

Het is onrustig bij SC Cambuur. De club uit Leeuwarden is zeer pover aan het seizoen begonnen. Trainer Henk de Jong zit in zijn maag met de prestaties van zijn elftal. 

"Ja, natuurlijk maak ik me zorgen! We willen de mensen vermaken met Cambuur. En dat lukt vooralsnog niet. Dat vreet aan me", vertelt hij aan Voetbal International. "En dan lijkt het me vanzelfsprekend dat ik die stress ook wel voel, ja. De afgelopen weken spookten er soms vragen door mijn hoofd: wie komt er nog bij? Gaan er nog spelers weg?"

"Mijn kinderen zeggen weleens: pap, doe eens normaal. Dan zit ik te malen over Cambuur. Dat doe ik normaal gesproken óók wel, maar in moeilijke tijden doe je dat nog meer", gaat de oefenmeester verder. "Neem die keeperwissel van Leonard Nienhuis. Voor mijn gevoel kon ik niet anders. Maar geloof me, ik neem zo’n beslissing echt niet voor mijn lol. En zo zijn er zo veel dingen. Waarom zit het ons tegen Vitesse en Feyenoord net niet mee? Het laat me niet los. Gewoon omdat ik het goed wil doen. Dat verdient deze club, dat verdienen deze supporters."

Cambuur verloor de laatste drie competitieduels met afgetekende cijfers. Tegen Heracles Almelo (1-6), Vitesse (1-4) en PSV (0-6) incasseerde de ploeg liefst zestien treffers.