'Groen-wit bloed' naar Amsterdam: Ze vergeten nooit wat

'Groen-wit bloed' naar Amsterdam: "Ze vergeten nooit wat"

17-09-2015 15:28
1

Ajax treft donderdagavond met Celtic een club met een rijke historie en een enorme supportersschare. Jan Vennegoor of Hesselink speelde drie seizoenen in het groen-wit van Celtic en koestert mooie herinneringen aan de aanhang van de Schotse club.

"Schotse mensen zijn gepassioneerd. De club is hun eerste liefde, naast hun vrouw. Voor die mensen is het meer dan een club. Groen-wit zit in het bloed van de supporters", vertelt de oud-spits tegen NOS. Zijn periode in Schotland staat Vennegoor nog in het geheugen gegrift, en niet vanwege het mooie voetbal dat zijn ploeg destijds speelde, maar vooral door de sfeer in het stadion.

"Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, ik heb mooie wedstrijden gespeeld", stelt de oud-spits van onder meer PSV en FC Twente. "Maar de supporters van Celtic zijn geweldig en met name de Old Firm, de duels met Glasgow Rangers, waren fantastisch. De wedstrijden waren soms niet om aan te zien, maar de sfeer was er altijd. Het is iets wat je moet ervaren. Het is onbeschrijflijk."

Ajax kan een hoop Schotten verwachten in Amsterdam. Vennegoor benadrukt het feit dat Celtic-supporters hondstrouw zijn aan hun club en de hele wereld afreizen om Celtic aan het werk te zien. "Ze reizen vaak met duizenden tegelijk naar de uitwedstrijden. Ze komen overal. Ik ben supporters in Vancouver en New York tegengekomen. Ze herinneren je dan aan die ene goal op dat ene moment. Ze vergeten nooit wat. Ze zijn heel dankbaar", aldus de voormalig pinchhitter van Oranje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast