Spelersrapport Ajax: vier onvoldoendes, Younes grote verrassing

Spelersrapport Ajax: vier onvoldoendes, Younes grote verrassing

Gepubliceerd: donderdag 17 september 2015 om 21:00do 17-09-2015 om 21:00

Ajax kende donderdagavond een zeer moeizame start in de groepsfase van de Europa League. Een nederlaag werd ternauwernood afgewend (2-2). VoetbalPrimeur was in de Arena en maakt rapport op.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Jasper Cillessen – 4: Ging onder de bal door bij de 1-2 van Celtic. Daarnaast nam hij onnodig veel tijd bij het nemen van uittrappen én waren deze meestal onzuiver.

Kenny Tete – 7: Heeft een enorm wapen en dat is zijn tackle. Die gooide hij er donderdag regelmatig succesvol in. Zal aanvallend beter moeten worden, maar verdedigend zit het wel snor.

Joël Veltman – 5,5: Liet weliswaar niet zijn man lopen bij één van de tegentreffers, maar was opbouwend zeer zwak. Om met De Boer te spreken: als je al in 'de eerste fase' balverlies lijdt, maak je het jezelf onnodig moeilijk.

Jaïro Riedewald – 5: Als centrumverdediger zal hij in de dekking minder fouten moeten maken. Was tegen Celtic heel slordig en negatief betrokken bij de eerste Schotse goal. 

Mitchell Dijks – 6,5: Viel niet uit de toon, maar dat was het dan ook. Kreeg weinig kans om mee naar voren te gaan en zijn uitstekende voorzet te etaleren.

Nemanja Gudelj – 4: Net als tegen Rapid Wien en tegen FC Twente betrokken bij een tegentreffer. Dat gebeurt hem veel te vaak. Gudelj moet zijn meerwaarde bij Ajax nog bewijzen.

Daley Sinkgraven – 3,5: Wéér leed hij balverlies op een gevaarlijke plaats en wéér werd daaruit gescoord. Sinkgraven lijkt weinig te hebben geleerd van eerdere blunders.

Viktor Fischer – 7: Geweldige aanval, geweldig ingeschoten. Fischer draaide daarvoor al een paar keer goed weg. Je ziet dat hij goed kan voetballen, maar het komt er nog zo weinig uit.

Anwar El Ghazi – 5,5: Was tegen FC Twente vrijwel onzichtbaar en dat gold ook voor de wedstrijd van donderdag. Ook als je slecht speelt kun je meer doen dan El Ghazi tegen Celtic deed. Kwam pas in de slotfase een beetje los.

Davy Klaassen – 6,5: Maakte er het beste van als spits, probeerde de verdedigers van Celtic af te jagen, maar miste de échte vorm. Wel een heerlijke assist.

Amin Younes – 7,5: Daar was Younes ineens. Een fris spelende buitenspeler die zijn man voorbij gaat én overzicht houdt. Hij werd vanwege een gebrek aan wedstrijdritme gewisseld. Dat was heel zonde voor Ajax.

Invallers:
Arek Milik – 6,5: Was nog het dichtst bij de gelijkmaker met een prima kopbal, maar deze belandde op de paal.

Thulani Serero – 6: Zijn eerste wedstrijdminuten dit seizoen. Qua loopvermogen is hij amper te verslaan. Had een paar goede intercepties, maar pakte ook geel.

Lasse Schöne – 7: In Europees verband is geen Ajacied zo belangrijk geweest als Schöne en dat bewees hij opnieuw. Uitstekende vrije trap.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws