Wijnaldum neemt afscheid: Daar had ik het wel eens moeilijk mee in Eindhoven

Wijnaldum neemt afscheid: "Daar had ik het wel eens moeilijk mee in Eindhoven"

17-09-2015 21:07
1

Georginio Wijnaldum vertrok deze zomer naar Newcastle United. In het thuisduel van PSV met Manchester United kreeg hij zijn afscheid in het Philips Stadion, zoals hij het verdient.

In 2012 verkaste de middenvelder van Feyenoord naar PSV. "Ik heb ook een andere kant gezien natuurlijk. Toen ik wegging bij Feyenoord is me ook een afscheid aangeboden, alleen toen was het anders. Het lag gevoelig. Maar nu is het heel mooi. Ik heb vier mooie jaren bij PSV gehad. Ik heb veel steun gehad van de fans. Ook in mindere tijden hebben ze altijd voor mij gezongen. Ze gunden mij deze transfer, iedereen was blij voor me", doelt Wijnaldum op zijn overgang naar de Premier League.

De eerste jaren moest hij zijn draai nog vinden in Eindhoven. "Het is niet altijd makkelijk voor mij geweest. Zeker de eerste twee jaren. Ik ben een jongen die in Rotterdam geboren en getogen is, daar had ik het wel eens moeilijk mee in Eindhoven. Die twee jaren hebben me ook wel sterker gemaakt, ik heb me leren settelen. Toen heb ik gezien hoe mooi de stad was. Daarna is het heel goed gegaan, daar heb ik van genoten", besluit Wijnaldum.