AZ kan Nederlandse Europa League-avond niet van vrolijke noot voorzien

17-09-2015 22:57
3

Net als Ajax en FC Groningen eerder op de avond is het AZ niet gelukt om met een zege aan het Europa League-avontuur te beginnen. Partizan was te sterk: 3-1.

In de wetenschap dat Ajax (2-2 tegen Celtic) en FC Groningen (0-3 nederlaag tegen Olympique Marseille) teleurstellend waren, kon het Nederlandse voetbal een goed resultaat in Belgrado wel gebruiken. AZ had echter geen moment écht uitzicht op een driepunter.

Partizan leek niet eens vol gas te geven, maar had aan twee momenten van Aboubakar Oumarou genoeg voor een voorsprong in de eerste helft. De Kameroense spits knikte eerst steenhard raak uit een hoekschop en schoot tien minuten voor de pauze zijn tweede van de avond binnen. Tussendoor had Jop van der Linden namens AZ voor de gelijkmaker getekend.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, ook al moest AZ op zoek naar een treffer. Jeffrey Gouweleeuw kreeg de beste mogelijkheid, maar de verdediger stuitte bij de tweede paal op de Partizan-doelman. Na de rode kaart voor Guus Hupperts, die tweemaal geel pakte, was het Alkmaarse verzet gebroken. In de slotfase zorgde Andrija Zivkovic voor de beslissing, waarna de 3-2 van Markus Henriksen in blessuretijd alleen voor de statistieken was.

Meer: Ajax - Celtic
Meer: FC Groningen - Olympique Marseille