Frustratie bij AZ na zoveelste niet nagekomen afspraak: Hoe kan het?

Frustratie bij AZ na zoveelste niet nagekomen afspraak: "Hoe kan het?"

18-09-2015 08:57
4

John van den Brom, trainer van AZ, zag zijn ploeg donderdag met 3-2 verliezen van Partizan Belgrado. Een domper. Maar de oorzaak was duidelijk: het slechte begin van de Alkmaarders, die daar vaker last van hebben.

"Hoe kan het dat we zo slecht aan de wedstrijd zijn begonnen?", vroeg Van den Brom zich af in gesprek met RTVNH. "We hebben de jongens volgens mij maximaal voorbereid en dan start je toch zo slecht aan de wedstrijd. Dat is frustrerend om te constateren. Gevolg is dat we weer een goal uit een standaardsituatie tegen krijgen. Wat we er daarna in balbezit tegenover stelden, vond ik heel matig."

Wederom moest AZ zich terugknokken na een vroege achterstand. "Dat is ons in Roemenië ook overkomen tegen FC Astra. En dan gaat het hier ook weer vroeg in de wedstrijd fout. Terwijl daar toch duidelijke afspraken over zijn", stelt Van den Brom, die Jop van der Linden de gelijkmaker zag maken. "Na de 1-1 had ik zelf het idee dat we de controle kregen en een beetje konden voetballen, maar we hadden het nog niet gezegd of de bal lag er alweer in."

Echt grote kansen kreeg AZ niet op een goed resultaat. "In de tweede helft speelden we een verloren wedstrijd, met ook nog de rode kaart van Guus Hupperts erover heen. Een teleurstellende wedstrijd waar meer in had gezeten als we ons niveau hadden gehaald. En dat hebben we niet gedaan."