In het kort: PSG verstevigt koppositie, Griezmann belangrijk voor Atlético

In het kort: PSG verstevigt koppositie, Griezmann belangrijk voor Atlético

22-09-2015 23:14
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Paris Saint-Germain boekt simpele thuiszege
Met Gregory van der Wiel in de basis heeft Paris Saint-Germain dinsdagavond een simpele zege geboekt op Guingamp: 3-0. Javier Pastore, Angel Di Maria en Zlatan Ibrahimovic scoorden voor PSG, dat nu zeventien punten heeft behaald in zeven duels en daarmee fier aan kop gaat in de Ligue 1. 

Atlético naast Barcelona
Antoine Griezmann heeft Atlétic Madrid dinsdagavond hoogstpersoonlijk een overwinning bezorgd op Getafe. De Franse vleugelspits was tweemaal trefzeker en tekende zo voor de eindstand: 2-0. Door de zege in eigen huis heeft Atlético nu twaalf punten, net zo veel als koploper Barcelona, dat woensdag tegen Celta de Vigo aantreedt. 

Eerste bekerstunt een feit
MVV Maastricht is de eerste profclub die is uitgeschakeld in de KNVB Beker. De Limburgse Jupiler League-formatie verloor dinsdagavond na strafschoppen van amateurclub Capelle. Na verlengingen stond er 1-1 op het scorebord.

Sparta ontsnapte tegen Rosmalen. Pas in de 114e minuut van de wedstrijd tekende Giovanni Hiwat voor de winnende 4-3 namens de Rotterdammers. Telstar klopte dinsdag Scheveningen na strafschoppen, FC Emmen boekte een kleine overwinning bij AFC: 2-3. 

Vertrokken Vitessenaar valt uit
Palermo moet het voorlopig stellen zonder Uros Djurdjevic. De 21-jarige spits, die in de zomer transfervrij overkwam van Vitesse, heeft zijn enkel gebroken in de verloren competitiewedstrijd tegen AC Milan (2-3) en scheurde bovendien een aantal banden in het gewricht. De ongelukkige Serviër wordt later deze week geopereerd en komt waarschijnlijk de rest van het jaar niet meer in actie.

Merkwaardig obstakel Van Marwijk
Bert van Marwijk zit in onzekerheid. De bondscoach van Saudi-Arabië zou eigenlijk op 13 oktober de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Palestina spelen, maar het duel staat op losse schroeven. Om het stadion in Palestina te bereiken, moeten Van Marwijk en consorten namelijk over Israëlisch grondgebied reizen en dat is vanwege de politieke spanning tussen de landen geen optie. Saudi-Arabië hoopt de wedstrijd te verplaatsen naar neutraal grondgebied.

Versterking voor ADO
Henk Fraser krijgt versterking uit China. Dat meldt De Telegraaf op basis van media in dat land. Het gaat om Gao Hongbo, een 49-jarige trainer die een verleden heeft als bondscoach van China. Hongbo gaat deel uitmaken van de technische staf van Fraser. Vreemd is dat niet, want ADO werd in de zomer definitief overgenomen door zakenman Hui Wang.