Lewandowski schrijft voetbalgeschiedenis: Ik dacht niet na, ik schoot gewoon

Lewandowski schrijft voetbalgeschiedenis: "Ik dacht niet na, ik schoot gewoon"

22-09-2015 23:26
1

Robert Lewandowski zette dinsdagavond een ongekende prestatie neer door als invaller vijf keer te scoren binnen negen minuten. De Poolse spits van Bayern München schreef tegen VfL Wolfsburg geschiedenis en kon na afloop van de 5-1 overwinning amper geloven wat er zojuist was gebeurd. 

"Dit is voor mij een onvergetelijke avond. Na de eerste helft stonden we op achterstand en wilde ik haast maken, omdat we twee goals nodig hadden. Na het derde of vierde doelpunt keek ik naar het scorebord en was ik verrast dat we nog zo veel tijd hadden. Alles ging erin. Ik dacht niet na, ik schoot gewoon", zo beschouwde Lewandowski de wedstrijd na met de Duitse televisie. 

Wedden

Meer odds

"Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt", viel trainer Pep Guardiola hem bij. "Niet in mijn spelersloopbaan en ook niet als trainer. Vijf doelpunten in negen minuten. Ik ben ontzettend blij voor Robert. Je speelt 45 minuten niet goed en daarna vallen er vijf doelpunten in negen minuten tijd. Daar is geen verklaring voor te vinden", aldus de Spaanse succestrainer.