Van Gaal wijst oorzaak aan voor falende Engelse clubs: Dat is het verschil

Van Gaal wijst oorzaak aan voor falende Engelse clubs: "Dat is het verschil"

27-09-2015 12:56
13

Louis van Gaal denkt dat de intensiteit van de Premier League van invloed is op de Europese prestaties van Engelse ploegen. De competitie vergt ontzettend veel energie, aldus de coach van Manchester United.

Van de vier Engelse ploegen in de Champions League won alleen Chelsea zijn eerste groepswedstrijd. Arsenal, Manchester United en Manchester City gingen ten onder. "De Premier League is een hele zware competitie", zegt Van Gaal in The Telegraph. "Het is een strijd, een gevecht. En dan speel je midweeks in de Champions League."

"Dat is het verschil tussen de clubs in Europa en de Premier League-deelnemers", aldus Van Gaal. "Het is moeilijk te zeggen of alle vier de Premier League-clubs de groepsfase doorkomen. De kwaliteit is er, maar de moeilijkheid is dat de spelers in een zware strijd (in de competitie, red.) zijn verwikkeld. Dat vergt veel van ze en dat is ook waarom je moet roteren."

"We spelen zondag-dinsdag of zondag-woensdag. Tussen die wedstrijden kunnen we niet recupereren. Dat is een probleem waar we mee om moeten gaan", besluit Van Gaal, die het woensdag met Manchester United opneemt tegen VfL Wolfsburg. De wedstrijd wordt op Old Trafford gespeeld. Dezelfde avond speelt PSV in Rusland tegen CSKA Moskou.