Ajax heeft pure snelheid in defensie: 'Hij kan Dafne Schippers ook wel bijhouden'

Ajax heeft pure snelheid in defensie: 'Hij kan Dafne Schippers ook wel bijhouden'

Gepubliceerd: zondag 27 september 2015 om 13:25zo 27-09-2015 om 13:25

Ajax is op dreef in de Eredivisie. De Amsterdammers staan soeverein aan kop. Verdedigend komt er geen muisje door bij de ploeg van Frank de Boer, ziet ook Jöel Veltman.

Ten opzichte van vorig seizoen heeft Ajax meer snelheid in de verdediging gekregen, constateerde Frank de Boer eerder deze week. Mitchell Dijks, Jaïro Riedewald en Kenny Tete vormen de drie snelste spelers van de selectie. "Jaïro kan Dafne Schippers ook wel bijhouden, bij wijze van spreken", lacht Veltman in gesprek met Ajax Life.

Met Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj op het middenveld hebben de verdedigers van Ajax het makkelijker gekregen. Er wordt met z'n allen verdedigd. "Het werpt zijn vruchten af", aldus Veltman. "Wie het heeft verzonnen? Misschien bestaat het al honderd jaar, maar wij zijn er in De Lutte mee begonnen. Sindsdien wordt er op gehamerd. Bazoer had inderdaad gezegd dat het ook met de komst van Orlando Trustfull te maken heeft. Niet alleen hij heeft er voor gezorgd, ook de andere trainers zijn er mee bezig. We hebben een jonge ploeg, we moeten nog goed aangestuurd worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws