PEC pikte 'lastig te scouten' speler op: Ben geen samenvatting-voetballer

PEC pikte 'lastig te scouten' speler op: "Ben geen samenvatting-voetballer"

28-09-2015 09:49

Wout Brama hoopte lange tijd op een mooi avontuur in het buitenland, maar in plaats van een fraaie buitenlandse club werd het opnieuw PEC Zwolle. De middenvelder kijkt terug op zijn zoektocht én zijn eerste periode bij PEC.

Brama haalde in het verleden onder meer het Nederlands elftal, maar tot een kans bij een mooie club in een ander land kwam het niet. "Dat viel best wel tegen", zegt Brama, geciteerd door het ANP. Een reden voor dit alles heeft de speler wel gevonden: "Ik ben geen 'samenvatting-voetballer', ik val niet zo op. Wat dat betreft ben ik lastig te scouten."

PEC ving Brama afgelopen seizoen op. "Ik kreeg een onkostenvergoeding voor mijn auto, dat was het wel", stelt de speler, die wel naar het buitenland kon en telefoontjes kreeg. "Vooral uit vreemde oorden. Twee keer was ik dichtbij een mooie club, maar dat ging allebei niet door. De rest heb ik allemaal afgezegd, omdat ik mezelf daar niet zag voetballen."

Brama belandde opnieuw bij PEC. "Nu heb ik voor twee jaar getekend, met goede afspraken over wat we doen als dat mooie avontuur toch nog langs komt. Ik voel me thuis bij PEC, maar die droom bestaat nog steeds", verzekert de middenvelder. "De kwaliteiten die ik bezit, zijn niet in statistieken te plaatsen. Ik ben een 'sturende' speler, dat is lastiger te scouten. Mede daarom sta ik hier nu weer in het shirt van PEC Zwolle. Best apart, maar ik ben er blij mee."