Gronings avontuur krijgt vervolg in Braga: Zoals Portugezen dat kunnen

Gronings avontuur krijgt vervolg in Braga: "Zoals Portugezen dat kunnen"

28-09-2015 20:02
7

Na de keiharde afstraffing tegen Olympique Marseille (0-3) hoopt FC Groningen donderdag een goed resultaat te behalen in Portugal. De manschappen van trainer Erwin van de Looi moeten het opnemen tegen Sporting Braga.

"Het zal een hele pittige klus worden. We hebben Braga zien spelen, het is een goede ploeg dat met een duidelijk idee speelt en daarnaast fysiek stevig voetbalt. Zoals Portugezen dat kunnen", blikt Van de Looi vooruit tegenover Voetbal International. "Ze spelen bovendien met twee spitsen. Dan kun je overwegen om daar verdedigend iets anders dan normaal tegenover te zetten, maar dat heeft consequenties voor onze veldbezetting. En meestal wordt het niet beter als je veel dingen verandert. Onze herkenbare manier van voetballen zit er namelijk al aardig in."

Wedden

Meer odds

Groningen kende in aanloop naar het belangrijke duel een slechte generale. De bekerwinnaar verloor vrij kansloos bij Ajax (2-0). "Daar was ik toch behoorlijk teleurgesteld over. Ik heb het duel nog eens bekeken en we hebben terecht verloren. Maar er waren momenten dat we echt goed hadden kunnen voetballen. Dat deden we niet. In plaats daarvan gaven we in de tweede helft een aantal heel slechte ballen, waardoor Ajax in de omschakeling vier kansen kreeg in tien minuten. Dat hebben we de spelers voor Braga nog eens duidelijk gemaakt."