Groep E: Barça staat op uit de dood dankzij Suarez, Roma te laat wakker

29-09-2015 22:35
6

FC Barcelona heeft zich laat hersteld van een zwakke start in de Champions League. Bayer Leverkusen maakte het de Catalanen lang lastig, maar Luis Suarez redde zijn ploeg: 2-1.

FC Barcelona – Bayer Leverkusen
Barça kwakkelt de laatste weken alsof het een lieve lust is en begon twee weken geleden met een gelijkspel tegen Roma (1-1). Die werd dinsdagavond deels weggepoetst met een 2-1 zege in het eigen Camp Nou. Leverkusen kwam al vroeg verrassend op voorsprong door een rake kopbal van Kyriakos Papadopoulos.

Het gemis van Lionel Messi liet zich voelen bij Barça, dat wel genoeg kansen kreeg op een gelijkmaker. Sandro Ramirez, de vervanger van Messi, en Neymar hadden het vizier niet op scherp staan, maar werden gered door Sergi Roberto en Luis Suarez. De twee schoten de Duitse hoop tien minuten voor tijd aan diggelen met twee razendsnelle goals: 2-1.

BATE Borisov – AS Roma
Roma verraste twee weken geleden met een belangrijk punt tegen Barcelona, maar gooide dinsdagavond alles overboord. BATE Borisov profiteerde van een ultrazwakke start van de Romeinen, die na acht minuten al tegen een achterstand aankeken door een goal van Igor Stasevich.

Vervolgens ging het niet veel beter. Filip Mladenovic maakte de 2-0 na een onbegrijpelijke fout van Wojchiech Szesny en na 31 minuten maakte Mladenovic ook de derde in Wit-Rusland. Roma wachtte daardoor een onmogelijke taak in de tweede helft, ook al kwamen de bezoekers nog dicht bij door treffers van Gervinho en Vasilis Torosidis: 3-2.

Meer: bekijk alle goals van Barça - Leverkusen en BATE - Roma hier