Personele domper voor FC Groningen: Ik vlieg niet mee naar Portugal

Personele domper voor FC Groningen: "Ik vlieg niet mee naar Portugal"

30-09-2015 07:45
7

FC Groningen heeft op personeel vlak een domper te verwerken gekregen. Rasmus Lindgren ontbreekt als de ploeg het donderdagavond opneemt tegen Sporting Braga.

De ervaren Zweed heeft tegen Ajax een enkelblessure opgelopen. "Ik vlieg niet mee naar Portugal", bevestigt Lindgren in het Algemeen Dagblad. De speler vindt het moeilijk om in te schatten hoe lang hij met het letsel aan zijn enkelband langs de zijlijn staat

"Heel vervelend", reageert trainer Erwin van de Looi in dezelfde krant. "Rasmus is niet alleen onze aanvoerder, hij weet ook wat bij deze wedstrijden wordt gevraagd. Bij ons heeft vrijwel niemand eerder een Europese uitwedstrijd gespeeld. Wij moeten daar rustig blijven en dan is het prettig als je veel ervaring in de ploeg hebt. Maar ik verwacht dat we Rasmus' positie met jongens als Etiënne Reijnen en Johan Kappelhof goed kunnen invullen."

Kasper Larsen (22) wordt door Van de Looi meegenomen als vervanger. Hij kwam afgelopen zomer over van Odense BK. "Kasper had even tijd nodig om te wennen. Bovendien hebben we meer keuzes voor zijn positie. We zijn echter heel tevreden over zijn ontwikkeling."