In het kort: goed nieuws uit ADO-ziekenboeg, twee vraagtekens in Friesland

In het kort: goed nieuws uit ADO-ziekenboeg, twee vraagtekens in Friesland

01-10-2015 18:58
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

ADO'er keert terug
Goed nieuws uit de lappenmand van ADO Den Haag. De laatste weken is de club in de ban van de Chinezen, maar de medische staf zit niet stil en is bezig geweest met Mathias Gehrt. De middenvelder is bijna verlost van zijn rugblessure, meldt het Algemeen Dagblad. De verwachting is dat de Deense middenvelder op korte termijn weer minuten kan maken.

Twee vraagtekens in Friesland
Het is onduidelijk of Dwight Lodeweges vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo kan beschikken over Sam Larsson en Jerry St. Juste. De aanvaller en verdediger kampen met pijntjes. Larsson lijkt goed te herstellen van een kuitblessure, maar achter zijn naam blijft een vraagteken staan. St. Juste heeft de hele week niet meegetraind in Friesland na een tik op zijn enkel in het duel met Vitesse.

PSV scoort 'goed' in kaartenklassement
Santiago Arias werd woensdag in het Champions League-duel met CSKA Moskou van het veld gestuurd. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en mocht vertrekken. Hij is niet de eerste PSV'er die dit overkwam in het miljoenenbal. De Eindhovenaren doen het namelijk 'goed' in het rode kaarten-klassement. De NOS rekende uit dat Arias de veertiende speler van PSV was die een rode kaart kreeg in Champions League. Juventus heeft de twijfelachtige eer om dit rode kaarten-klassement aan te voeren. De Italianen hebben in 151 Champions League-wedstrijden twintig keer een rode kaart gekregen. Daarna volgen Internazionale (105/17), Galatasaray (100/16), Bayern München (201/16), Arsenal (163/16) en PSV (92/14).

Verbouwing Arena start snel
De verbouwing van de Amsterdam ArenA, waarvan woensdag plannen werden gepresenteerd, gaat deze maand al van start. Allereerst zullen de trap naar het veld en het kleedkamergebied onder handen genomen worden. Er komt een brede trap naar het speelveld en bij de kleedkamers staan ook de nodige werkzaamheden op de planning. Er komen zogenaamde warming up rooms, grotere kleedkamers, nieuwe douches en grotere ruimtes voor officials. Hiermee wordt deze maand al begonnen, maar de meeste werkzaamheden worden in de wintermaanden januari en februari uitgevoerd.