Finnbogason zet Arsenal voor paal: Ze willen gewoon niet verdedigen

Finnbogason zet Arsenal voor paal: "Ze willen gewoon niet verdedigen"

01-10-2015 19:24

Arsenal liet zich dinsdagavond kinderlijk verrassen door Olympiakos in de groepsfase van de Champions League (2-3). Alfred Finnbogason gloeit nog na van de stunt.

De IJslandse spits kroonde zich tot matchwinner in Londen, met de 2-3 uit een vlijmscherpe counter. "Als je tegen zo'n team speelt, weet je dat je niet veel aan de bal komt", vertelt Finnbogason aan The Guardian. "Goed verdedigen, dat is dan het belangrijkste. En wachten op een moment van onachtzaamheid."

Die momenten kwamen er tot drie keer toe, met drie treffers van de Grieken als gevolg. Finnbogason: "Mijn 2-3 was het ultieme bewijs. We wisten dat we ruimte zouden krijgen in de counter, omdat ze bij Arsenal niet houden van verdedigen. Dat willen ze gewoon niet. Ons plan heeft perfect uitgepakt."

De 26-jarige Finnbogason speelt sinds de zomer voor Olympiakos, dat hem huurt van Real Sociedad. In Spanje kon hij het niet bolwerken. De spits pakte ruim een jaar geleden met 29 doelpunten de topscorerstitel in de Eredivisie, als spits van sc Heerenveen.