Blind hemel in geprezen in Engeland: Het is een heel speciaal gevoel

Blind hemel in geprezen in Engeland: "Het is een heel speciaal gevoel"

03-10-2015 20:12
5

Manchester United-manager Louis van Gaal ziet het helemaal zitten in Daley Blind. De multifunctionele speler maakt bijzonder veel minuten, ondanks het drukke programma. En nu mag United - met natuurlijk Blind in de gelederen - als koploper afreizen naar Arsenal. The Gunners zijn een lastige opponent.

In competitieverband miste Blind pas zestien minuten. En dat ondanks het dubbele programma, want ook doordeweeks speelt het verlengstuk van Van Gaal veel. Hij maakte meer minuten dan welke United-speler dan ook. "Ik vind het niet echt lastig dat je minder tijd hebt om je voor te bereiden op een wedstrijd tegen Arsenal. Als een speler wil je dit soort wedstrijden gewoon spelen. Mentaal ben ik klaar voor de wedstrijd. Daar hoef ik mezelf niet voor op te laden. Maar je moet wel je rust pakken en herstellen, al ben ik fit en zeer blij", zegt Blind op de clubsite.

Arsenal leed midweeks een nederlaag bij Olympiakos, terwijl Blind met United won van VfL Wolfsburg. "Ze willen wat rechtzetten, natuurlijk. Maar het zal lastig voor ze worden, omdat we in een flow zitten. Het is een geweldig gevoel om als koploper in de Premier League naar een tegenstander af te reizen. Het is een heel speciaal gevoel. We moeten hierop voortborduren en sterk blijven. We moeten wel scherp zijn, want Arsenal zal sterk zijn."