Koeman geeft Mourinho dankzij masterclass Pelle genadeklap in huzarenstukje

03-10-2015 20:23
29

Chelsea en Southampton hebben op Stamford Bridge voor een waar spektakelstuk gezorgd. De wedstrijd pakte in het voordeel van de mannen van Ronald Koeman uit, want Southampton boekte een daverend knappe 1-3 overwinning in Londen. Mede dankzij Graziano Pelle.

De oud-Feyenoorder was bijzonder belangrijk en was goed voor twee assists en een goed doelpunt. Willian had Chelsea voor rust echter op een 1-0 voorsprong gezet. Uit een vrije trap verschalkte de Braziliaan onze landgenoot Maarten Stekelenburg. Die leek enigszins verrast dat Willian de bal in een keer in de verre hoek draaide.

The Saints stelde orde op zaken. Pelle legde de bal vlak voor rust - met de borst - panklaar neer voor de inlopende Steven Davis. Zijn ferme knal was te machtig voor Asmir Begovic: 1-1. In de tweede helft profiteerde Southampton optimaal van het kwakkelende en bij vlagen schutterende Chelsea. Pelle gaf Sadio Mane de kans om John Terry af te troeven en de 1-2 te maken.

Chelsea had een strafschop kunnen krijgen, maar Diego Costa liet zich wel heel nadrukkelijk vallen na een duik van Stekelenburg. Pelle maakte aan alle onzekerheid een einde door fraai de 1-3 tegen de touwen te schieten. Daardoor staat kampioen Chelsea momenteel op de zeer teleurstellende zestiende plek. 'Jose Mourinho out', was natuurlijk de reactie op de sociale media. Het wordt ongetwijfeld vervolgd. Virgil van Dijk speelde overigens prima in dit duel en heerste.