Heerenveen in de ban van Braziliaan: Ja, denk dat het wel een optie is

Heerenveen in de ban van Braziliaan: "Ja, denk dat het wel een optie is"

04-10-2015 14:03
3

Zit er een rentree van Afonso Alves in het shirt van sc Heerenveen aan te komen? Wie weet, want de Braziliaanse aanvaller is transfervrij en traint op eigen verzoek al enkele dagen mee bij de Friese club. Alves lijkt het voetballen nog lang niet verleerd te zijn. 

"Ik heb een gedeelte van een training gezien", vertelt een enthousiaste technisch directeur Hans Vonk aan Omroep Friesland. "En nou ja, de touch is er bij Alves nog steeds. Dat kon je ook wel zien. Ik overleg nog even met de trainers straks om te kijken hoe hij er fysiek voorstaat."

Alves maakte tussen 2006 en 2008 furoro in het shirt van Heerenveen. "Hij heeft fantastisch veel goals gemaakt. Heeft veel betekend voor Heerenveen. En, nou ja, hij wil gewoon nog een beetje plezier maken denk ik ook. Kijken waar-ie staat en hoe goed hij nog is. Enjoy yourself, hè?", vertelt trainer Dwight Lodeweges voor de camera. 

De 34-jarige spits zelf is enthousiast over een eventuele rentree in het Abe Lenstra Stadion. "Ik ben nu nog niet fit genoeg, ik heb tijd nodig voordat ik weer zou kunnen spelen. Ik weet niet precies hoeveel tijd. Ja, ik denk wel dat het een serieuze optie is om voor Heerenveen te gaan spelen."