PSV doet huiswerk en speelt Ajax weg: Wij wisten waar hun zwaktes lagen

PSV doet huiswerk en speelt Ajax weg: "Wij wisten waar hun zwaktes lagen"

05-10-2015 00:00
32

Jeffrey Bruma speelde zondag een sterke wedstrijd in de Amsterdam Arena. De verdediger van PSV kwam geen moment in de problemen tegen een ontstellend zwak Ajax.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Bruma glom na afloop dan ook van trots in de mixed-zone, waar de spelers met de pers praten. Zeker na de domper van woensdag in de Champions League smaakte de 1-2 zege in de Arena zoet. "Vandaag hebben we heel goed gereageerd op het verlies tegen CSKA", begon Bruma. "Vanaf de eerste minuut waren we hier de betere ploeg."

"We speelden goed en kwamen uiteindelijk ook verdiend op voorsprong", doelt Bruma op de tweede treffer van Gaston Pereiro. "Of ik me toen nog zorgen heb gemaakt? Dat niet, maar het blijft een topper. Ajax heeft een goede ploeg, dus je moet scherp blijven."

Het was verrassend te noemen hoe makkelijk PSV het in de Arena had. Bruma denkt dat PSV zijn huiswerk goed gedaan heeft. "Wij wisten waar hun zwaktes lagen, we hebben ze goed bestudeerd en wisten hoe we moesten voetballen. Dit hadden we nodig. Als we hadden verloren, was het verschil acht punten geworden. Nu zijn het er twee. Wij zijn de kampioen en daardoor de te kloppen ploeg. Nu doen we weer helemaal mee."