VP's Elftal van de Week: dominant PSV levert drie spelers

VP's Elftal van de Week: dominant PSV levert drie spelers

05-10-2015 10:00
8

De topper tussen Ajax en PSV kleurde de achtste speelronde in de Eredivisie. De Eindhovenaren wonnen verdiend met 1-2 en domineren daardoor in VP's Elftal van de Week.

Bram Castro (Heracles Almelo)
Heracles blijft verrassen in de Eredivisie, met een tweede plek als schitterende beloning. Haast parallel met de opmars van de Almeloërs lopen de prestaties van Castro. Een dikke pluim.

Ridgeciano Haps (AZ)
Is hard op weg een vaste basisspeler te worden in Alkmaar. Na zijn imponerende optreden tegen Athletic Bilbao was de linksback ook een plaag voor FC Twente.

Marvin Peersman (SC Cambuur)
IJzersterk in de duels en soeverein aan de bal. Het lag niet aan hem dat Cambuur in de tweede helft een voorsprong uit handen gaf tegen Roda JC.

Kevin Diks (Vitesse)
Maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie, een mooie belonging voor zijn ontwikkeling. Werkt zich in de luwte op tot een uitstekende rechtsback en heeft met zijn achttien jaar de toekomst.

Jorrit Hendrix (PSV)
Heerste als zes op het Eindhovense middenveld, dat een maatje te groot was voor die van Ajax. Davy Klaassen speelde zwak en dat was niet in de laatste plaats te danken aan Hendrix.

Andres Guardado (PSV)
Het begint allemaal bij de Mexicaanse motor. Na zijn wonderbaarlijk snelle herstel speelde hij Riechedly Bazoer, de beste Ajacied van de laatste weken, vakkundig uit de wedstrijd.

Tom van Hyfte (Roda JC)
Maakte zaterdagavond de mooiste goal in zijn carrière, zo gaf hij na afloop ruiterlijk toe. Met zo'n volley verdien je een plek in VP's Elftal van de Week, al wist Roda niet te winnen van Cambuur.

Marvelous Nakamba (Vitesse)
Deed zijn voornaam zondagmiddag eer aan. De grote uitblinker in de 5-0 overwinning van Vitesse op FC Groningen, dat geen antwoord had op de vliegende Zimbabwaan.

Iliass Bel Hassani (Heracles Almelo)
Beleefde een avond waarop alles lukte. Pegelde de 1-0 binnen voor Heracles en zette de Heerenveen-verdedigers bij tijd en wijlen voor gek.

Gastón Pereiro (PSV)
Zou eigenlijk niet in de basis beginnen tegen Ajax, maar door droevige familie-omstandigheden voor Maxime Lestienne mocht hij zijn basisdebuut maken. Dat was goud: Pereiro was de grote man met beide PSV-treffers.

Christian Santos (NEC)
Een omhaal om je vingers bij af te likken. Na een moeizaam begin van het seizoen is het gaan draaien bij Santos, die in het duel met ADO Den Haag in totaal twee keer scoorde.