De Eredivisie-flops: twee keer Feyenoord, Ajax spant kroon

De Eredivisie-flops: twee keer Feyenoord, Ajax spant kroon

05-10-2015 11:00
6

De achtste speelronde in de Eredivisie zit erop; tijd om de balans op te maken. Wie viel er dit weekend door de mand? VoetbalPrimeur kiest de grootste flops.

Davy Klaassen (Ajax)
Het zijn niet de weken van Klaassen. Als aanvoerder slaagt hij er niet in Ajax bij de hand te nemen. Eén excuus: hij speelde de wedstrijd uit met een hersenschudding.

Johan Kappelhof (FC Groningen)
Ging gruwelijk in de fout bij de 0-3 van Vitesse, die werd gemaakt door Valeri Qazaishvili. Was ook in de andere 89 minuten een onzekere factor.

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Stond koud in het veld, toen hij een eigen doelpunt maakte tegen NEC. De wedstrijd was op dat moment nog geen minuut oud en Meijers slaagde er niet meer in om het tij te keren.

Sven van Beek (Feyenoord)
Veel knulliger kan een eigen goal niet gemaakt worden. Probeerde een Doetinchems schot van de lijn te keren, maar liep 'm in plaats daarvan in het eigen doel.

Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
Werd aan alle kanten voorbij gelopen door de aanvallers van NEC. Veel gevaar kwam over zijn kant. De negentienjarige verdediger heeft nog veel te leren. 

Nemanja Gudelj (Ajax)
Kreeg totaal geen vat op het middenveld van PSV en kwam nauwelijks in de duels. De duels die hij wél aanging, gingen vaak verloren. Gudelj geeft dit seizoen vaker niet thuis in topwedstrijden.

Willem Janssen (FC Utrecht)
Was de veroorzaker van de strafschop waardoor FC Utrecht ten onder ging. Met zijn ervaring had hij beter moeten weten en niet in de door Jeff Stans uitgezette val te trappen. 

Jaïro Riedewald (Ajax)
Speelde een negatieve hoofdrol bij zowel de 0-1 als 1-2 van PSV. Riedewald leed bij de eerste goal peperduur balverlies en liet zich bij de tweede treffer heel makkelijk uitkappen door Pereiro. 

Dirk Kuyt (Feyenoord)
Was in de eerdere ontmoetingen met De Graafschap twaalf keer trefzeker, maar beleefde dit keer een middag om snel te vergeten. Pijnlijk was het moment dat hij aan de zijlijn een panna kreeg.