Heerenveen geconfronteerd met besluit Alves: Je zag dat hij de touch nog had

Heerenveen geconfronteerd met besluit Alves: "Je zag dat hij de touch nog had"

05-10-2015 12:25
1

SC Heerenveen baalt. De Friezen hadden hun hoop gevestigd op een hereniging met spits Afonso Alves, maar de Braziliaan heeft ervoor gekozen om zijn voetbalschoenen op te bergen.

Eerder leek alles erop te wijzen dat de 34-jarige aanvaller voor zijn tweede kans in het Abe Lenstra Stadion wilde gaan. Maar maandagochtend kwam de spits, die sinds donderdag met de beloften meetrainde, met een statement naar buiten. 'Vandaag stop ik mijn carrière als profvoetballer. Alle vrienden en fans, heel erg bedankt', schreef hij op zijn Instagram-account.

"We hebben zijn besluit te respecteren", zegt technisch directeur Hans Vonk in gesprek met Voetbal International. "We verwijten hem ook helemaal niets. Hij is 34 jaar en heeft al een tijd niet gevoetbald. Dan is het ongelofelijk moeilijk om weer terug te komen op niveau. Je zag dat hij de touch nog wel had, maar het was moeilijk te zeggen hoe hij er fysiek voorstond."

Alves hakte uiteindelijk de knoop door. "We zijn zelf ook altijd terughoudend geweest, maar hebben hem alle ruimte gegeven. Het hele traject om terug keren had wel een tijdje in beslag genomen", legt Vonk uit.

Heerenveen, dat slechts zeven keer wist te scoren in acht duels, staat met zeven punten op een matige dertiende plaats. Een nieuwe spits is na de afzegging van Alves niet aan de orde. "We gaan niet op zoek naar een andere aanvaller", aldus Vonk.