FIFA geeft gehoor aan oproep en staat PSV bij in financiële kwestie

FIFA geeft gehoor aan oproep en staat PSV bij in financiële kwestie

Gepubliceerd: dinsdag 6 oktober 2015 om 22:14di 06-10-2015 om 22:14

De FIFA gaat PSV helpen om het huurbedrag, dat Elche CF aan PSV moet betalen voor de huur van Przemysław Tyton, bij de Spaanse club los te weken. De Spanjaarden hadden in januari al het tweede termijn van 95.000 euro aan PSV moeten betalen.

Dat schrijft het regionale Diario Franjiverde. De FIFA heeft gehoor gegeven aan de klacht die PSV heeft ingediend en is een onderzoek gestart. De wereldvoetbalbond heeft de Spaanse club verzocht de betaling alsnog per direct te voldoen.

Gezien het feit dat Elche vooralsnog weigert te betalen, is de zaak uit handen gegeven aan het Disciplinary Committee van de FIFA. Elche werd vorig jaar al een divisie teruggezet door de Spaanse bond wegens financiële problemen en lijkt nu ook nog tegen puntenverlies aan te lopen. De club verkeert in een diepe financiële crisis.

De Poolse doelman werd in juli 2014 verhuurd aan Elche. In Spanje kwam Tyton tot 35 wedstrijden. Elche besloot de optie tot koop niet te lichten, waardoor de doelman weer terugkeerde bij PSV. Afgelopen juni maakte Tyton de overstap naar VFB Stuttgart, dat circa een miljoen euro voor hem betaalde.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws