Dopinggeval in Champions League: 'Dit is nog nooit gebeurd'

Dopinggeval in Champions League: 'Dit is nog nooit gebeurd'

07-10-2015 22:58
5

Een dopinggeval in de Champions League. Arijan Ademi, speler van Dinamo Zagreb, is drie weken geleden gesnapt na de thuiswedstrijd tegen Arsenal (2-1).

Ademi testte na de gewonnen ontmoeting met Arsenal positief en is voorlopig geschorst door de UEFA. Daardoor kan hij  niet in actie komen voor Dinamo Zagreb en zijn land Macedonië. De 24-jarige Ademi maakte de negentig minuten vol tegen de Engelse grootmacht, die de thuisclub aan de eerste Champions League-zege sinds 1999 hielp.

Wedden

Meer odds

Dinamo Zagreb laat via de officiële kanalen weten zeer verrast te zijn. 'Onze spelers worden al jaren onderworpen aan dopingcontroles na wedstrijd in Europa en eigen land', luidt de verklaring. 'Dit is nog nooit gebeurd, dus we kunnen wel stellen dat we verrast zijn.'

Volgens de Kroaten is Ademi afgelopen jaar zes keer getest en geen enkele keer was de uitslag positief. Het is niet bekend wat er precies is ontdekt in het plasje van de international van Macedonië, die met zijn land in voorbereiding was voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland en Oekraïne.