Update: Bosz ziet veelbesproken straf gehalveerd worden en is blij met uitspraak

Update: Bosz ziet veelbesproken straf gehalveerd worden en is blij met uitspraak

15-10-2015 15:48
3

Peter Bosz mag twee wedstrijden niet op de bank zitten als trainer van Vitesse. Dat heeft de commissie van beroep donderdag bekendgemaakt. De oefenmeester komt er met een lichtere straf van af dan bij de tuchtcommissie.

Bosz krijgt de straf naar aanleiding van zijn gedrag bij de bekerwedstrijd tussen Heracles Almelo en Vitesse op 23 september. Hij weigerde toen naar de tribune te gaan nadat hij door scheidsrechter Danny Makkelie werd gesommeerd te vertrekken. De straf is ook gebaseerd op uitlatingen na afloop in een interview. Daarin insinueerde Bosz dat de arbitrage partijdig was.

De tuchtcommissie van de KNVB schorste Bosz vervolgens voor vier wedstrijden. Vitesse ging daarop in beroep, waardoor de zaak terechtkwam bij de commissie van beroep. Ook hier worden alle aanklachten bewezen geacht. Toch rolt er een lagere straf uit voor de trainer: vier wedstrijden, waarvan twee voorwaardelijk.

'Enerzijds omdat zij verschillende feiten niet bewezen verklaren die de tuchtcommissie wel bewezen verklaarde', aldus een persbericht van de KNVB. 'Daardoor komt de commissie van beroep tot een andere waardering van het bewijs. Anderzijds omdat de commissie van beroep het belangrijk vindt om een voorwaardelijke functieontzegging op te leggen om soortgelijk gedrag van Bosz in de toekomst te voorkomen.'

De uitspraak is definitief. Bosz mist daardoor de wedstrijden tegen PEC Zwolle (uit) en Ajax (thuis).

Update 15:48
Peter Bosz kan leven met de straf die de commissie van beroep hem heeft opgelegd. "Ik ben blij dat ik mijn kant van het verhaal met feiten heb kunnen toelichten, met als resultaat dat de schorsing gehalveerd is", zegt de oefenmeester op de Vitesse-website. "Nu dit achter de rug is willen we ons volledig focussen op PEC Zwolle-uit."