Feyenoord maakt borst nat: Terug naar hoe we het toen op poten hebben gezet

Feyenoord maakt borst nat: "Terug naar hoe we het toen op poten hebben gezet"

16-10-2015 19:18

Heerenveen gaat haar speelstijl drastisch omgooien. Aankomende zondag wacht op eigen bodem de confrontatie met Feyenoord. Trainer Dwight Lodeweges wil dolgraag de weg omhoog inslaan en heeft besloten het anders aan te pakken.

"We moeten weer echt voor voetbal gaan kiezen", zegt de oefenmeester duidelijk in gesprek met de Leeuwarder Courant. "We willen als Heerenveen zelf weer ons lot bepalen. We moeten terug naar hoe ik vind dat we de boel hier vorig jaar op poten hebben proberen te zetten. Ik wil goed voetballen, een team ontwikkelen en de mensen op de tribune plezier bezorgen."

Wedden

Meer odds

De Friese ploeg weet tot dusver nog niet te overtuigen. Met zeven punten uit acht duels staat Heerenveen op een matige dertiende plaats. De formatie van Lodeweges wist ook pas eenmaal te winnen. Op sportief vlak zit het dus tegen, maar ook achter de schermen gaat het niet zoals het zou moeten gaan. Heerenveen zou in Chinese handen kunnen vallen. Het ene deel van het bestuur ziet dat wel zitten, een ander deel wil er niets van weten. 

Dat leidt zelfs tot geruchten over het vertrek van diverse kopstukken. Vorig weekend stapte Anne Hettinga, voorzitter van het Stichtingsbestuur, op. Als reden van zijn vertrek gaf hij aan bedreigd te zijn.