Kuipers heeft geen last meer van 'vervelend' Oranje: Zou fantastisch zijn

Kuipers heeft geen last meer van 'vervelend' Oranje: "Zou fantastisch zijn"

18-10-2015 19:32
1

Niet elke Nederlander ligt wakker van de afgang van Oranje in de EK-kwalificatie. Het mislopen van het EK in Frankrijk opent deuren voor Björn Kuipers.

De scheidsrechter heeft geen 'last' meer van het Nederlands elftal. "Natuurlijk droom ik van een EK- of WK-finale", droomt hij hardop in gesprek met de NOS. Oranje haalde vorig jaar de halve finale, waardoor Kuipers naar huis moest. "Toen was het einde oefening, ja. Dat was wel heel vervelend, maar voor het Nederlands voetbal was het fantastisch."

Kuipers, die overigens eerst nog geselecteerd moet worden voor het eindtoernooi in Frankrijk, stond niet te juichen toen Oranje het deze week niet kon bolwerken. "Nee, zeker niet, het is bijzonder jammer dat Nederland er niet bij is, zowel sportief als economisch."

"Het zou fantastisch zijn, maar we moeten eerst presteren, dan wachten we af", vervolgt de arbiter over zijn EK-droom. "Het toernooi begint op nul als we geselecteerd worden en dan is het een kwestie van geen cruciale fouten maken. Als scheidsrechter kun je nooit op een roze wolk zitten. Maak je een cruciale fout, dan ben je de pineut."