Heerenveen ten einde raad na vernedering: Hoop dat de trainer een idee heeft

Heerenveen ten einde raad na vernedering: "Hoop dat de trainer een idee heeft"

18-10-2015 20:03
2

Als een van de weinigen onttrok Henk Veerman zich zondagmiddag aan de malaise bij sc Heerenveen. De boomlange scoorde tweemaal tegen Feyenoord, maar die treffers waren niet meer dan een pleister op de wonden (2-5).

Heerenveen speelde in het eigen Abe Lenstra een abominabele eerste helft en keek halverwege al tegen een 5-0 achterstand aan. "We moeten ons schamen, dit was niet om aan te zien", was dan ook de conclusie van Veerman op de clubwebsite. "Als je zoals wij in een moeilijke fase verkeren, mag je dat niet gebeuren."

Heerenveen kent een moeilijke competitiestart en won slechts één van haar eerste negen competitiewedstrijden. Ook op bestuurlijk vlak is er veel onrust rondom de Friese club. Veerman vindt dat er snel iets moet veranderen binnen zijn ploeg, maar kan de vinger niet op de zere plek leggen. "Ik hoop dat de trainer een idee heeft."

"Er zit angst in de ploeg. We moeten hier met zijn allen uit zien te komen. De manier waarop heeft niets met goed voetbal te maken, we zullen keihard moeten knokken, anders redden we het niet."