Groep E: Barça-tandem niet te stoppen, 'wahnsin' bij knettergekke 4-4

20-10-2015 22:37

FC Barcelona heeft dankzij Neymar en Ivan Rakitic, die tweemaal scoorde, met 0-2 gewonnen bij BATE Borisov. Een zakelijke zege. In Duitsland, in dezelfde Groep E, was het bloedstollend spannend. Na een knettergekke comeback van AS Roma kwam Bayer Leverkusen nog terug tot 4-4.

BATE Borisov - FC Barcelona 0-2
Na dertien gemiste pogingen in de eerste helft en met meer dan zeventig procent balbezit, wist Barcelona in de tweede helft dankzij een tandem afstand te nemen van BATE. In de Borisov Arena sneed Neymar vijf minuten na rust dartelend naar binnen, waarna hij invaller Ivan Rakitic vond. De middenvelder bedacht zich niet en haalde weergaloos uit voor de openingstreffer.

Barcelona speelde het daarna slim uit en deed ook een beroep op Luis Suarez. Hij maakte voorafgaand aan de 0-2 zeer slim ruimte voor zowel Neymar als Rakitic. Eerstgenoemde wist zich met een splijtende pass opnieuw tot aangever te kronen, terwijl Rakitic met een subtiele lob voor de verdubbeling van de score zorgde: 0-2. Dat was ook de eindstand.

Bayer Leverkusen - AS Roma 4-4
In Duitsland gebeurde er voor rust van alles bij Bayer Leverkusen - AS Roma. De Duitsers kwamen al snel op voorsprong via Javier Hernandez, die een strafschop benutte. Niet veel later, na achttien minuten om precies te zijn, stond het al 2-0. Wederom was het Hernandez, die in zijn twintigste Champions League-duel dus zijn tiende en elfde goal maakte.

Roma zorgde vervolgens voor een ware comeback. Daniele de Rossi, een ware Roma-speler, gaf het goede voorbeeld en mikte na een half uur raak: 2-1. Acht minuten later deed hij dat nogmaals voor de 2-2. In de tweede helft wist Miralem Pjanic met 'een specialiteit van het huis', een heerlijke vrije trap, voor de 2-3 te zorgen. Roma wist de achterstand dus om te buigen. Iago Falque maakte de comeback compleet: 2-4. Maar in Duitsland gebeurde van alles, want in de bloedstollende slotfase zorgde Kevin Kampl voor de 3-4. Daarna mikte Mehmedi zelfs raak voor de 4-4. Wahnsin!