Reputatie Ajax spreekt Fenerbahçe-ster aan: Veel toppers hebben daar gespeeld

Reputatie Ajax spreekt Fenerbahçe-ster aan: "Veel toppers hebben daar gespeeld"

21-10-2015 16:41
4

Om nog een rol van betekenis te kunnen spelen in de poulefase van de Europa League is een zege van Fenerbahçe op Ajax broodnodig. Dat beseffen ze in Istanbul goed.

"Als we winnen staan we er een stuk beter voor om te overwinteren", zegt sterspeler Nani op de website van de Turkse club. "De voorgaande wedstrijden eindigden niet zoals we wilden." De Turken verloren in eigen huis van Molde FK (0-3) en speelden gelijk op bezoek bij Celtic (2-2). "Met de steun van onze fans zal de motivatie toenemen. We kennen het belang van deze wedstrijd en staan te popelen om de wedstrijd tegen Ajax te spelen."

In gesprek met ELF Voetbal Magazine gaat Nani nog iets dieper in op tegenstander Ajax. "Ik heb beelden van de wedstrijd tegen Heracles gezien. Ze wonnen met 0-2. Dat waren twee geweldige doelpunten hoor", doelt de Portugees op de treffers van Anwar El Ghazi en Nemanja Gudelj. "We moeten op ons best zijn om Ajax donderdag te verslaan. Ze hebben een jonge, maar een goede ploeg. Met veel technisch begaafde spelers. Ajax is een grote club en staat bekend om de goede jeugdopleiding. Veel topspelers hebben voor Ajax gespeeld."

Gökhan Gönül verwacht in gesprek met de clubwebsite een overwinning van Fenerbahçe. "Om de groep te overleven, moeten we van Ajax winnen. Daar hebben we de kwaliteiten voor", vind Gönül. "Na de wedstrijd tegen Ajax spelen we in de competitie ook thuis tegen Galatasaray. Wij denken dat we beide wedstrijden gaan winnen."