Groep C: Sneijder doet weer helemaal mee, Atlético soeverein

21-10-2015 22:34

De strijd in groep C is weer helemaal open. Door een klinkende zege op Astana (4-0) heeft Atlético Madrid de koppositie overgenomen, terwijl Galatasaray de tweede plaats weer in het vizier heeft dankzij een overwinning op Benfica (2-1).

Atlético Madrid - Astana 4-0
Atlético kende in eigen huis geen problemen met Astana, de Champions League-debutant uit Kazachstan. Binnen een half uur was het duel in het Vicente Calderón beslist. Saúl opende na 23 minuten de score namens de ploeg van coach Diego Simeone, waarna zes minuten later Jackson Martinez de marge verdubbelde. Na de 3-0 van Oliver Torres zorgde een eigen doelpunt van Denys Dedechko voor de 4-0 eindstand.

Galatasaray - Benfica 2-1
Met Wesley Sneijder in de basis moest Galatasaray winnen om nog uitzicht te houden op de tweede plaats in Groep C. In eerste instantie leken de Turken niet te slagen in die missie, want al na twee minuten zorgde Nicolas Gaitán voor de openingstreffer van Benfica. Een benutte strafschop van Selcuk Inan zette Galatasaray weer op het goede spoor. Lukas Podolski zorgde na ruim een half uur zelfs voor een Turkse voorsprong, waarna Sneijder in de tweede helft met een vrije trap nog dichtbij 3-1 was.

Het bleef echter bij 2-1, waardoor Galatasaray met vier punten uit drie duels nu slechts twee punten minder heeft dan Atlético Madrid en Benfica (zes). Astana vertolkt met één punt uit drie duels slechts een bijrol.

Galatasaray wint en dus is Sneijder weer de BAAS van Istanbul!