Bundesliga-club komt met zeer opmerkelijke kleedkamerregels

Bundesliga-club komt met zeer opmerkelijke kleedkamerregels

22-10-2015 17:30
1

De Duitse promovendus SV Darmstadt 98 doet het dit seizoen uitstekend in de Bundesliga. Dat komt wellicht door een aantal opvallende regels in de kleedkamer.

Trainer Dirk Schuster vond het tijd om de teugels wat strakker aan te trekken. De spelers van de huidige nummer negen van de Bundesliga mogen geen scheten meer laten in de spelersbus. Ook is het strikt verboden om onder de douche te plassen. Daarnaast mogen mobiele telefoons rond de training niet aangeraakt worden en moeten de spelers zich houden aan een kledingvoorschrift.

Om de regels extra kracht bij te zetten, is een contract van vijf kantjes opgesteld. Alle spelers en leden van de technische staf hebben deze moeten ondertekenen. De discipline binnen de selectie werpt vooralsnog zijn vruchten af. De promovendus staat op een knappe negende plaats. Er werd onder meer knap gewonnen bij Bayer Leverkusen (0-1).

Trainer Schuster bevestigt de regels in gesprek met Bild. Hij zegt dat het reglement al een paar jaar van toepassing is, maar dat de boetes afgelopen zomer wél zijn verdubbeld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s