Ajax weer kopje onder in Europese uitwedstrijd: Fenerbahçe profiteert

Ajax weer kopje onder in Europese uitwedstrijd: Fenerbahçe profiteert

22-10-2015 22:55
75

Ajax staat er uitermate slecht voor in de groepsfase van de Europa League. In Turkije deden de Amsterdammers zichzelf de das om met een late treffer van Fenerbahçe (1-0).

Heel denderend liep het niet bij Ajax, dat na een sterke start op de eigen helft werd vastgepind door Fenerbahçe. De Turken bepaalden het ritme van de wedstrijden en kregen ook de beste kansen. Jasper Cillessen was echter telkens op zijn post om gevaarlijke pogingen van onder meer Robin van Persie onschadelijk te maken.

Dat Cillessen de beste man van de eerste helft was, was tekenend voor het spel van de bezoekers uit Amsterdam. Met Lasse Schöne in de spits en Anwar El Ghazi op rechts kon de ploeg van Frank de Boer geen vuist maken. Schöne liet zich wél in verdedigend opzicht gelden door een Turkse poging van de lijn te koppen.

Ajax zette daar niet gek veel tegenover, ook al was het zeker niet slecht wat de ploeg liet zien. Net als tegen Heracles Almelo was er weer enige lef te bespeuren. Riechedly Bazoer testte de vangkunsten van doelman Fabiano en even later beleefde Fenerbahçe hachelijke momenten in de eigen zestien na een inswinger van Davy Klaassen.

Opvallend was bovendien het sterke optreden van Joël Veltman, die ervoor zorgde dat Van Persie in de tweede helft teleurgesteld naar de kant werd gehaald. In ieder geval een punt leek in de Amsterdamse tas te zitten, maar in de slotfase ging het alsnog mis voor Ajax. Fernandão kopte uit een corner de bal via het hoofd van Klaassen binnen.

Ajax ging daardoor opnieuw kopje onder in een Europese uitwedstrijd (1-0). In Noorwegen won FK Molde verrassend met 3-1 van Celtic, waardoor Ajax met twee punten de derde plek inneemt in groep A. Molde heeft zeven punten. Fenerbahçe volgt met vier punten en Celtic heeft er net als Ajax twee.