Anfield-debuut Klopp teleurstellend, Napoli klaart klus razendsnel

22-10-2015 23:08

Net als in de competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur (0-0) heeft Liverpool donderdagavond genoegen moeten nemen met een punt. Het debuut van Jürgen Klopp op Anfield Road kon tegen Rubin Kazan niet bekroond worden met een zege (1-1).

Even leek het er zelfs op dat Liverpool met lege handen zou achterblijven tegen de Russen, toen Marko Devic na een kwartier de score opende op Anfield. Vlak voor rust kwam de thuisploeg echter op gelijke hoogte via Emre Can, tot grote vreugde van Klopp, die het doelpunt met gebalde vuist vierde. Christian Benteke leek in de tweede helft de winnende treffer op zijn schoen te hebben, maar zijn poging spatte uiteen op de paal.

Napoli kende in Denemarken weinig problemen met FC Midtjylland. De Italianen waren in de eerste helft oppermachtig en kwamen via José Callejón en twee doelpunten van Manolo Gabbiadini al voor rust op een comfortabele 0-3 voorsprong. Na de eretreffer van Martin Pusic tekende Gonzalo Higuaín in de slotminuut voor de 1-4 eindstand.

Club Brugge moest zonder de geblesseerde Ruud Vormer aantreden tegen Legia Warschau, dat vorig seizoen nog de tegenstander was van Ajax in de Europa League. De Belgen opende vlak voor rust de score via oud-Spartaan Davy de Fauw, maar Michal Kucharczyk trok de stand kort na rust weer gelijk.

Uitslagen Europa League (21:05):
Fenerbahce - Ajax 1-0
Molde FK - Celtic 3-1
Bordeaux - FC Sion 0-1
PAOK Saloniki - Krasnodar 0-0
Villarreal - Dinamo Minsk 4-0
Rapid Wien - Viktoria Plzen 3-2
Sporting Braga - Olympique Marseille 3-1